Skip to main content
English

5 เคล็ดลับ ในการเรียนภาษาอังกฤษให้ประสบผลสำเร็จ | 5 Tips for Learning English

Some Hints and Tips to help you Learn English with Language Hutachieve your English Language Learning Goals

คำแนะนำและเคล็ดลับที่จะช่วยให้คุณประสบความสำเร็จตามเป้าหมายในการเรียนภาษาอังกฤษ

ภาษาอังกฤษเป็นภาษาที่ยากที่จะเรียนโดยเฉพาะคนไทยเพราะมีเสียงวรรณยุกต์ในภาษา เสียงเบาท้ายคำและกฎโครงสร้างทางไวยากรณ์ที่ง่าย ภาษาอังกฤษซับซ้อนเพราะมีกฎไวยากรณ์มากมายที่มีเสียงหนักและไม่มีวรรณยุกต์ แม้ว่าเสียงวรรณยุกต์ในคำศัพท์มีความหมายก็ตาม ไม่ต้องสงสัยเลยว่าคนไทยรู้สึกกลัวแค่ไหน

English is a difficult language to learn particularly for Thais who have a tonal language, soft final sounds to most of their words and relatively simple grammar rules. English is complicated, many grammar rules, strong sounds and has no tones …although the tones of the words in English convey meaning also.

No wonder some Thais feel daunted by this!!!!English school

เหตุผลที่ต้องเรียนภาษาอังกฤษ

 •  อาชีพ
 •  เงินเดือน
 •  การท่องเที่ยว
 •  หาข้อมูล มีข้อมูลมากหมายบนเครือข่ายและหนังสือที่เป็นภาษาอังกฤษ
 • การพูดภาษาอังกฤษกับเพื่อนและชาวต่างชาติทำให้สนุก

Reasons to learn English

 • career
 • salary
 • travel
 • research …there is so much information on the internet and in books in English
 • just having fun with English speaking friends and people from other countries that speak English

คุณพร้อมที่จะเรียนกับเรารึยัง พวกเราคือไทยแลงเกวจฮัทเป็นที่เชี่ยวชาญและเป็นโรงเรียนนานาชาติ ไทยแลงเกวจฮัทเป็นทางเลือกที่ดีที่สุดสำหรับนักเรียน พนักงาน  เจ้าหน้าที่ นักท่องเที่ยวและบุคคลที่ต้องการปรับปรุงหรือฝึกทักษะภาษาอังกฤษ

เรามีครูที่เป็นคนไทยและชาวต่างชาติ วิธีการสอบที่ดีเยี่ยมมากๆ เพราะเรามักจะสอนจากวิธีง่ายไปหาวิธีที่ยาก และคุณก็จะเข้าใจอย่างชัดเจน มาเรียนและสนุกกับพวกเรากันค่ะ เรารอคุณมาพิสูจน์ด้วยตัวเอง

Are you ready to learn with us? We are Thai Language Hut which is professional and international school .The Thai Language Hut is the best ways for many students who are a student, employee, officer, tourist and another person that wants to improve or practice English skills.

We also have our teachers who are Thai and foreigners. A method teaching is very excellent because we often teach easy to difficult lesson and then you will understand clearly. Let’s learn and enjoy with us. We are waiting for you to prove by yourself.

5 เคล็ดลับ ในการเรียนภาษาอังกฤษให้ประสบผลสำเร็จ

1. อะไรก็ตามที่คุณทำแล้วมีความสุขคุณจะต้องการทำอีกครั้ง

มีหลายวิธีเพื่อช่วยในการเรียนภาษาอังกฤษให้สนุกขึ้น อย่างเช่น การเล่นเกมต่อคำศัพท์ ทายคำ หรือเกมสะกดคำ คุณสามารถดูวิดีทัศน์และหนังสั้นบนยูทูป การดูรายการโทรทัศน์ทางช่องภาษาอังกฤษโดยมีทั้งซับภาษาอังกฤษและซับไทยหรือคุณสามารถฟังเพลงภาษาอังกฤษโดยมีซับไทย

2. เผชิญหน้ากับความกลัว

เมื่อคุณต้องเรียนและพูดภาษาอังกฤษในชีวิตประจำวัน คุณไม่ต้องกลัวว่าจะเข้าใจหรือไม่เข้าใจ คิดว่าการเรียนภาษาอังกฤษเหมือนการเล่นทายปริศนามันสนุกและคุ้มค่ามากๆ เมื่อคุณหาวิธีที่ถูกต้องเพื่อใช้สื่อสา

3. เชื่อมั่นในตัวของคุณเอง

ทุกๆคนรับสิ่งทีผิดเมื่อคุณกำลังเรียนอยู่และจะไม่รู้สึกแตกต่าง ไม่ยากเลยที่จะเรียนด้วยตัวของคุณเอง จำข้อผิดพลาดของคุณและลองทำมันใหม่จนจะประสบความสำเร็จ

4. พยายามเรียนให้มากที่สุดเท่าที่คุณทำได้

สร้างตัวอย่างประโยคง่ายๆ หรือวาดภาพเล็กๆ กำกับไว้ข้างคำศัพท์ใหม่เพื่อช่วยให้คุณสามารถจำได้ง่ายขึ้น คุณควรหมั่นฝึกทักษะการฟังและการพูดไปพร้อมกัน

5. กำจัดจุดอ่อนของคุณทิ้งซะ

บางครั้งคุณได้ผลการเรียนในวิชาภาษาอังกฤษที่ต่ำมากและทำให้คุณรู้สึกท้อ บอกตัวเองว่าคุณจะไม่ยอมแพ้นะและจงเปลี่ยนวิกฤติให้เป็นโอกาส หากคุณรู้ข้อผิดพลาดคุณจะเรียนและแก้ไขข้อผิดพลาดนั้นได้

จำไว้ด้วยว่าการเรียนนิดเดียว หรือในช่วงเวลาอันสั้นแต่หลายๆครั้งระหว่างสัปดาห์เป็นทางเลือกที่ดีเพื่อให้ตัวคุณมีเวลาในการเรียนโดยไม่เหนื่อยและหมดแรง

ฉันหวังว่าคุณจะชอบความคิดเหล่านี้และมันจะช่วยให้คุณประสบความสำเร็จในการเรียนภาษาอังกฤษทั้งสนุกและเป็นประโยชน์ ไม่มีอะไรที่เป็นไปไม่ได้หากคุณพยายาม อะไรคือคำแนะนำและเคล็ดลับของคุณ บอกให้พวกเรารู้ได้ที่ข้างล่าง

5 Tips for Learning English

 1. Whatever you do have fun then you will want to do it again!

There are a lot of methods that make you understand and enjoy learning English such as games, crosswords, scrabble or spelling games, you can watch a short video or film on YouTube or on the English channels with English and Thai subtitles or you can listen to English music with Thai subs also.

 1. Face the fear

When you have to study and speak English in your daily life. You don’t have to be afraid of making a mistake or being misunderstood. Think of learning English as doing a puzzle it can be fun and very rewarding when you find the right pieces that allow you to communicate.

 1. Believe in yourself

Everyone gets things wrong when you are learning and you will be no different. Do not be too hard and learn to laugh at yourself, remember your error and try again until you succeed.

 1. Learn as much as you can

Make simple example sentences or draw little pictures next to new vocabulary to help you remember it. You have to practice listening and speaking skills.

 1. Isolate your weak point

Sometimes, if you achieve a low grade in an English test you feel low. Tell yourself “You won’t give up and tell this is a chance for improving your English.” If you know what your mistakes are, you will learn and improve.

Remember also that a little learning often or learning for short periods but many times during the week is a better way to learn to give you time to absorb your learning and not get tired and frustrated.

I hope you enjoy these ideas and that they will help you succeed in learning English in a fun and productive way.

What has or has not worked for you when you try to learn English – what are your hints and tips? Please let me know 🙂

Nuch
English Language Teacher
English Language Hut

Global Online language school